Köttbullar i paprikasås

Serverar: 4 portioner

Det här är exotiska köttbullar som har mycket litet gemensamt med mammas klassiker. De är stora och får efter stekningen puttra i en paprikasås med bl.a. vinäger och ananasjuice. Spännande!

Ingredienser

  • 450 g grovt malen fläskfärs
  • 2 - 3 msk maizenamjöl
  • 1 ägg
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • Peppar
  • 1½ msk matolja , gärna olivolja
  • Paprikasås
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1½ msk matolja
  • 3 msk maizenamjöl
  • 2 msk vinäger
  • 3 dl ananas- eller apelsinjuice
  • 1 msk soja
  • 1 msk färsk , riven ingefära eller 1 tsk malen
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen i en skål och rör i 1 tsk av maizenamjölet samt ägget. Skala och hacka löken, lägg i den och pressa i vitlöken. Salta, peppra och blanda väl.
    2. Rulla 12-15 stora bullar och vänd dem i resten av maizenamjölet. Hetta upp matoljan i en stekpanna och stek köttbullarna ca 5 minuter. Lägg upp dem i en skål och håll dem varma.
    3. Dela paprikorna, ta bort kärnorna och hacka dem grovt. Fräs dem i matolja i en stekpanna ca 2 minuter.
    4. Blanda maizenamjölet med vinäger, ananasjuice, soja och ingefära i en skål. Häll blandningen i stekpannan och rör om väl. Lägg sedan i köttbullarna och koka dem sakta 10 minuter. Servera bullarna med såsen. Kokt potatis eller pasta är gott till.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben