Köttbullar i tomatsås (Soutzoukákia)

Serverar: 4 portioner

Jättegoda grekiska köttbullar. Går utmärkt att servera som smårätt, "meze", tillsammans med andra grekiska rätter.

Ingredienser

  • 1/2 kg blandfärs
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 1/2 skiva vitt bröd (lagt i blöt i vatten)
  • 1/2 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/4 dl olivolja
  • Vetemjöl och olivolja för fritering
  • Ingredienser till såsen
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 3 1/2 dl silad olivolja från friteringen
  • 1/2 tsk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna och forma avlånga bullar. Rulla dem i vetemjöl och fritera i olivolja.
    2. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt småkoka. Lägg i köttbullarna och låt sjuda i ytterligare 10 till 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben