Spagetti och köttbullar i tomatsås

Serverar: 6 portioner

Kanske kan bli en barn favoriträtt..

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • spaghetti
  • riven parmesan till serveringen
  • SÅS
  • 1 msk olja
  • 1 liten hackad lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 1/4 dl rödvin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • svartpeppar
  • salt
  • ev. en nypa socker
  • KÖTTBULLAR
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ½ dl ströbröd
  • 500 g köttfärs
  • 1 liten mycket finhackad lök
  • 1 msk riven parmesan
  • 1 vispat ägg
  • svartpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen: Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt löken och fräs den mjuk. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det hela sjuda i ca 20 minuter tills såsen tjocknat, rör om då och då.
    2. Gör köttbullarna: Häll mjölken över ströbrödet och låt det stå och svälla ca 5 minuter. Blanda därefter ströbrödet med resten av ingredienserna, blanda försiktigt men väl. Forma smeten till köttbullar. Hetta upp 3 msk olja i en stekpanna och bryn köttbullarna väl runt om. Lägg köttbullarna i såsen och sjud på svag värme ytterligare ca 15 minuter. Ta bort lagerbladet.
    3. Koka pastan, fördela såsen och köttbullarna över pastan och servera genast med riven parmesan. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben