Köttbullar med äppelsallad

Serverar: 6 portioner

Till de hemmagjorda köttbullarna är det gott med en äppel- och savojkålssallad och rårörda lingon.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • ½ gul lök
  • 800 g blandfärs
  • 2 krm paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • Äppelsallad
  • 4 äpplen, gärna Royal gala
  • 1/4 huvud savojkål
  • 1 bit purjolök
  • 1½-2 dl lätt-crème fraiche
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk honung
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1½ msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Rårörda lingon
  • 250 g frysta lingon
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Rårörda lingon: Skölj bären om så behövs. Blanda socker och bär, rör tills bären mosat sig och sockret är helt löst.
    2. Blanda ströbrödet med ägget. Tillsätt riven gul lök. Blanda i färsen och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Forma färsen till köttbullar. Bryn matfett i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna.
    3. Skölj, kärna ur och strimla äpplena. Skiva kålen så tunt som möjligt. Ansa och skär purjolöken i skivor. Rör ihop crème fraichen, persiljan, honungen, vinägern, senapen, salt och peppar i en skål. Vänd varsamt ner äppelstrimlorna, kålen och purjolöken i crème fraiche-såsen.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben