Köttbullar med bakade rödbetor och kålpesto

Serverar: 1 portioner

Energi 548 kcal Fett 21 g Protein 40 g Kolhydrat 21 g Fibrer 12 g

Ingredienser

  • 100 g hackat magert kalvkött
  • 2 tsk havregryn
  • 1-2 msk lättmjölk
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ ägg
  • 2 msk färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g rödbetor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 hela vitlöksklyftor
  • 200 g vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tsk grön basilikapesto
  • Instruktioner

    Blanda köttet med havregryn, mjölk, riven lök, hackad vitlök, ägg, salt, peppar och hackad timjan. Sätt färsen i kylen i 20 minuter. Skala och skär rödbetorna i stora bitar. Blanda dem med vinäger, salt, peppar och rosmarin. Packa dem i ett löst bakplåtspapperspaket med hela vitlöksklyftor på och baka dem i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Efter 20 minuter formas små köttbullar på bakplåtspapper på en plåt. Pensla dem med olja och stek dem cirka 20 minuter. Strimla kålen och koka i saltvatten i 2 minuter. Torka den och blanda med pesto. Lägg upp rätten och servera.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben