Köttbullar med brunsås

Serverar: 4 portioner

Smaskens!!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 medelstora gula lökar
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl ströbröd av osötat vitt bröd
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 krm finmalen kryddpeppar
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Matolja till stekning
  • Brunsås
  • 1 liter mörk oxbuljong
  • Maizena
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka eller riv löken, bryn den gyllenbrun tillsammans med sockret. Häll upp på en tallrik och låt svalna.
    2. Blanda alla ingredienser till en slät färs. Låt vila cirka 15 minuter.
    3. Rulla fina jämna bullar och stek dem i en blandning av smör och olja tills de fått en fin brun färg.
    4. Koka ihop buljongen till god smak, red av med lite maizena utrört i kallt vatten och avsluta med salt och peppar.
    5. Värm köttbullarna i såsen. Servera med potatis och rårörda lingon.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben