Köttbullar med enbär och porter

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

ICA Buffé nr 12 2011

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl porter
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ gul lök
  • 1 msk enbär
  • ½ tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, porter och grädde. Låt stå 10 minuter.
    2. Skala och finhacka löken. Finhacka enbären. Fräs lök, enbär och timjan i smör i en stekpanna.
    3. Rör ner fräset i bunken tillsammans med färs. Krydda med salt och peppar. Arbeta samman smeten väl.
    4. Provstek lite färs och smaka ev av med mer salt och peppar.
    5. Forma färsen till små köttbullar. Det går lättast med blöta händer. Stek köttbullarna runt om i smör ca 5 minuter på medelvärme.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben