Köttbullar med enbär och porter
Serverar:
8 portioner
Tid:
30 minuter
ICA Buffé nr 12 2011
Ingredienser
500 g blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl porter
½ dl vispgrädde
½ gul lök
1 msk enbär
½ tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
Smör till stekning
Instruktioner
Blanda ströbröd, porter och grädde. Låt stå 10 minuter.
Skala och finhacka löken. Finhacka enbären. Fräs lök, enbär och timjan i smör i en stekpanna.
Rör ner fräset i bunken tillsammans med färs. Krydda med salt och peppar. Arbeta samman smeten väl.
Provstek lite färs och smaka ev av med mer salt och peppar.
Forma färsen till små köttbullar. Det går lättast med blöta händer. Stek köttbullarna runt om i smör ca 5 minuter på medelvärme.
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Boccadillomacka med köttbullar
40 min
8-10
Nigellas italienska köttbullar
4.4
1 h
6
9
Köttbullar i pepparsås
5
35 min
4
1
Asiatiska köttbullar med äggnudlar och wokgrönt
5
30 min
4
2
Köttbullar i jordnötssås
5
4
2
Köttbullar
4.5
10-16
1
Köttbullar ála Lady och Lufsen
4
3-4
2
Köttbullar
4.5
110
19
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!