Köttbullar med hackad sötmandel och mynta

Sötmandel och mynta ger köttbullarna en härlig medelhavskänsla.

Ingredienser

  • 1 skiva formfranska
  • 1½ dl mjölk
  • 1 liten gul lök
  • 600 g blandfärs
  • 1 stort ägg
  • 50 g hackad sötmandel
  • 1 dl finhackad mynta
  • 1 1/4 tsk salt
  • Smör att steka i
  • Garnering
  • Flagad sötmandel
  • Mynta
  • Servering
  • Potatismos, pasta eller gryn
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Smula brödet i en bunke och tillsätt mjölken. Låt brödsmulorna svälla i 10 minuter. Hacka löken fint.
    2. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, hackad sötmandel, finhackad mynta och salt och blanda ihop till en smet. Forma köttbullar av smeten. Stek köttbullarna några i taget i en stekpanna.
    3. Garnera med flagad mandel och mynta och servera köttbullarna med potatismos, pasta eller gryn och eventuellt en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben