Köttbullar med kikärtspuré

Serverar: 4 portioner

Kikärtspuré istället för potatismos är mycket nyttigare enligt GI.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 liten gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Kikärtspuré
  • 400 g kokta kikärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • saften av ½ citron
  • Lite vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med kikärtspurén. Mixa kikärterna i en skål tillsammans med olja, citron och ca 1 dl vatten. Det ska vara ungefär samma konsistens som potatismos. Tillsätt riven eller pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
    2. hacka den gula löken och blanda med färsen, smaka av med salt och peppar. Forma bullar stora som pingisbollar och stek i oljan.
    3. Värm purén i mikron eller i vanlig ugn. Servera med köttbullarna.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben