Köttbullar med ostfyllning

Serverar: 4 portioner

Italienska köket har hittat till Sverige...

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk torkad salvia
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ägg
  • 125 g mozzarella
  • smör
  • Till såsen
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk konc. tomatpuré
  • 1 msk konc. kycklingfond
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Fräs hackad lök med olivolja i en kastrull. Pressa vitlök och tillsätt krossade tomater. Sjud 10 minuter utan lock.
    2. Smaka av med tomatpuré, kycklingfond, basilika, persilja, salt och peppar.
    3. Låt ströbröd svälla med vin eller vatten.
    4. Blanda med köttfärs, parmesanost, kryddor och ägg.
    5. Skär mozzarella i tärningar. Forma små biffar. Lägg i en bit mozzarella mitt på och vik ihop till köttbullar.
    6. Steka köttbullarna varsamt cirka 5 minuter så färsen blir genomstekt och mozzarellaosten börjar smälta.
    7. Serveras med tomatsås och pasta.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben