Köttbullar med prosciutto och salvia

Serverar: 6 portioner

Tydliga smaker från lufttorkad skinka och aromatisk salvia.

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 skivor prosciutto
  • 10 salviablad
  • 300 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ströbrödet i mjölken, rör så att det inte blir klumpar.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök utan fett i en kastrull så att den börjar "svettas".
    3. Finhacka prosciutton och finstrimla salviabladen.
    4. Blanda färsen med övriga ingredienser. Salta och peppra. Rulla stora fina bullar och stek i smör. Stek först på lite högre värme för att få en fin yta, sänk och stek tills köttbullarna är genomstekta.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben