Köttbullar med senap och ättiksgurka

Att blanda i en skvätt kalvfond i köttbullssmeten, gör att köttbullarna smakar extra gott. Man behöver inte heller ha ströbröd och mjölk i färsen för att köttbullarna ska bli saftiga, med ägg och mineralvatten blir resultatet kanonbra.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk grov senap
  • 1 dl fintärnad ättiksgurka
  • 1 ägg
  • ½ msk kalvfond
  • ½ dl mineralvatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, fräs i smör och låt kallna.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Forma gärsen till köttbullar.
    3. Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper.
    4. Sätt ugnen på 175ºC. Efterstek köttbullarna i ugnen ca 10 minuter. Rör om någon gång under tiden.
    5. Tips! Köttbullar till många är praktiskt att steka i ugn. Dessutom slipper man allt stekos. Lägg smör i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 250ºC och låt smöret bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen ca 12 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    UllaC 10 december 2010

    Köttbullarna blev mycket riktigt saftiga och fina. När det gäller salt och svartpeppar, så ha i smeten efter egen tycke och smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben