Köttbullar med sötpotatismos

Serverar: 4 portioner

Annorlunda, kryddiga köttbullar som serveras med krämigt orange potatismos och picklad vitkål.

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 äpple
  • ½ dl ströbröd
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk kryddpeppar
  • ½ msk timjan
  • 1½ tsk svartpeppar
  • 3 tsk cayennepeppar
  • 1½ tsk salvia
  • ½ tsk muskot
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk nejlika
  • Smör
  • Sötpotatismos
  • 3 stora sötpotatisar
  • 3 dl fint strimlad vitkål
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2½ dl tjock yoghurt
  • 1 krm muskot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, vitpepparkorn. Slå lagen över vitkålen. Riv äpplet. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och låt det stå och svälla 10 minuter.
    2. Skala sötpotatisen och dela den i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills sötpotatisen är mjuk.
    3. Rulla köttbullssmeten till små köttbullar och stek dem i smör tills de är helt genomstekta. Vispa sönder den nykokta sötpotatisen med yoghurt, salt, peppar och muskot.
    4. Servera köttbullarna med sötpotatismoset och den picklade vitkålen.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben