Köttbullar med vindelrökt skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Super smarrigt med det rökta smaken i såsen och kan varieras efter behag med dom kryddor ni gillar och måtten är inte helt exakta men mycket smak av kalvfonden ska det vara.

Ingredienser

  • 500 g köttbullar
  • 200 g vindelrökt skinka
  • 5 dl grädde 25 procent
  • Maizena
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soya
  • 2 krm paprikakrydda
  • 2 krm peppar
  • 2 krm pizzakrydda
  • Instruktioner

    1. Stek på köttbullarna så dom får yta med smör och lite olivolja. Sen lägger du i lätt strimlad vindelrökt skinka som steks på lätt. Tillsätt sen grädde i stekpannan och börja med kalvfonden sen soya och tillsätt kryddornar. Smaka av hela tiden om du vill ha nåt mer smak av nåt. Tillsätt maizena och vispa så det blir en ganska tjock sås. Obs att såsen kan spädas med mjölk om ni tycker det är för starkt eller salt eller gör mer sås osv.
    2. Servera stuvningen, såsen till spagetti eller potatis och kokta morötter med svartvinbärssylt intill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben