Köttbullar med vitlök

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Godaste köttbullarna som finns!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs eller nötfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2-2½ tsk salt
  • 3 tsk pepparmix
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk stark och söt senap
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbrödet med vattnet och låt stå att svälla en stund.
    2. Blanda färsen med ägg, salt, kryddor, krossade vitlöksklyftor, senap, mjölk, riven ost och ströbrödet som fått svälla i vattnet.
    3. Rulla runda bullar, det blir ca 30-34 stycken, stek hälften i taget, varje omgång tar ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    mattismadde 3 september 2009

    Dessa var verkligen jättegoda :) hälsningar en annan Jakobstadsbo ;)

    Relaterade Artiklar

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben