Köttbullar på kinavis

Serverar: 4 portioner

Köttbullar i sötsur sås ger en spännande smak

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ½ dl buljong
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 liten gul lök
  • Sås
  • 1 liten burk ananas, ca 225 g
  • 2 dl ananasspad + vatten
  • 1 msk äkta soja
  • 2 msk socker
  • ½ tsk malen ingefära
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    Blanda samman havregryn med potatismjöl. Häll över buljongen och låt det svälla ca 10 minuter Skala och hacka löken under tiden. Arbeta in färs, ägg, salt, peppar, ingefära och lök i ströbrödsblandningen. Arbeta till en smidig smet. Forma köttbullar med vattensköljda händer. Stek köttbullarna gyllene i lite matfett. Efterstek dem på svag värme i ca 10 minuter. Skär ananasen i mindre bitar. Vispa samman ananasspadet med vatten, soja, socker, vinäger och ingefära i en kastrull. Tillsätt ananasbitarna och låt såsen koka några minuter. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp, smaka av. Häll såsen över köttbullarna och bjud kokt ris och en sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben