Köttbullar på Thaivis

Serverar: 4 portioner

Röd currypasta, jordnötssmör och kokosmjölk får köttbullarna att smaka som på thai-krogen. Kul som omväxling.

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk röd currypasta
  • 2-3 msk rapsolja till stekning
  • Till såsen
  • 1 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk fisksås (finns på hyllan för exotisk mat, ersätter salt)
  • 4 msk jordnötssmör med bitar av nötterna kvar
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda färs med hälften av vetemjölet och röd currypasta. Forma stora köttbullar. Rulla köttbullarna i resterande vetemjöl och stek dem i olja. Rulla köttbullarna i pannan så de får fin stekyta runt om. Det är särskilt viktigt den första minuten. Efterstek på lägre värme.
    2. Ta upp köttbullarna och klicka i en matsked currypasta i pannan. Låt kryddan dra på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör och socker. Rör om och låt allt bli varmt men inte mer. Slå såsen över köttbullarna och servera med ris och blandad sallad.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben