Köttbullar utan mjölk, ägg och soja

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar

Otroligt goda köttbullar, både varma och kalla.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • ½ riven gul lök
  • 1 dl iMat / Benevivas matlagningsgrädde
  • 3 msk Ströbröd
  • 2 kokta kalla potatisar som du river
  • 1 krm kryddpeppar
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Blanda allt i en bunke och rulla till små köttbullar. Denna smet är så bra att man inte behöver ha vattensköljda händer. Bara att rulla och lägga på fat. Koka dem om du vill behålla den runda formen, samt att det går fort att få dem klara. Koka upp vatten (gärna med salt och peppar i) och lägg ner 10 köttbullar åt gången, när de flyter är de klara. Stek dem sedan för att få stekyta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben