Köttfärs à la Curry

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

God köttfärsgryta.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2-3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl salsasås
  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g pasta
  • Curry
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g pasta
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen. Stek sedan lök, vitlök och rivna morötter i lite olja i en wokpanna, eller stor gryta. Koka pastan.
    2. Blanda ihop, krydda med curry, salt och peppar. Jag brukar ta rejält med curry, ca en matsked. Ha sen i salsasåsen och sist men inte minst, crème fraiche.
    3. Pastan kan man blanda i direkt i pannan med köttfärsen om man vill, eller så tar man det för sig.
    4. Man kan ha både pasta och ris till denna rätten. Väldigt gott, och påminner om Chilensk makaronigryta som jag fick i grundskolan som mindre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben