Köttfärs i stekpanna

Serverar: 4-5 portioner

Enkel och god rätt som inte kräver att man står vid spisen hela tiden som när man tex steker köttbullar.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 lök
  • 2 tomater
  • Riven ost
  • Lite smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Riv eller hacka löken. Blanda ägg, vetemjöl, salt, vitpeppar, mjölk och löken i köttfärsen och rör till en smet.
    2. Smält smöret i en stekpanna och töm sen i smeten och platta ut. Stek på svag värme i ca 10 min, vänd köttfärskakan med hjälp av en tallrik och lägg på tomatskivor och ost och stek i ca 10 min till. Servera med kokt potatis, brunsås och någon god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mn2 22 januari 2010

    Lättlagat och gott.

    jatzysmormor 4 september 2011

    Jag brukar steka en sida först. Sedan delar jag "kakan" i 4 delar och vänder på dem och steker färdigt! Det tycker jag är smidigare än vända hela på en gång.

    nl39 12 mars 2012

    Har lagat denna köttfärsrätt flera gånger med bra resultat. Tack för receptet.

    Relaterade Artiklar

    Extra julig mat!
    Köttbullar, skinka, gröt och lutfisk känns juliga bara man säger namne...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben