Köttfärs och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Supergod, enkel och relativt snabblagad.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ca 800 g potatis
  • 3 dl grädde
  • 2 dl smakrik ost riven
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 225* Skala potatisen och skiva, lägg i ugnsform så stor att allt ryms i samma form. salta och sätt på vitlökspulver slå på grädden och ställ formen i ugnen. Hacka löken och stek den genomskinlig i stekpanna, pressa vitlöken och stek köttfärsen gyllenbrun salta peppra och slå på tomaterna. Låt puttra i 20 minuter. Ta ut formen sätt på köttfärsen och lägg sedan på den rivna osten och sätt in formen i ugnen i 15-20 minuter till osten fått en en gyllenbrun färg. Servera en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben