Köttfärs på spett med ugnsbakade rötter

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk franska örter
  • 2 tsk smör
  • Färsk timjan
  • Ungsbakade rötter
  • 6 potatisar, fast sort
  • 4 morötter
  • 2-3 palsternackor
  • 1-2 rödlökar
  • 4-6 färska rödbetor
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Tillbehör
  • grillpinnar i trä
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Skala alla rotsaker och skär dem i klyftor. Hetta upp oljan i en långpanna i ugnen 2-3 minuter. Bred ut rotsakerna i pannan. Lägg helst rödbetorna i ena kanten så att de inte färgar av sig på de övriga rotsakerna, salta. Ugnsbaka dem tills de är mjuka ca 30 minuter.
    2. Blanda färsen med ägg, potatismjöl, vatten, salt och kryddor. Forma färsen till 8 rullar. Bryn rullarna runtom i smör i en stekpanna på medelstark värme. Lägg köttfärsrullarna på rotsakerna när ca 10 minuter återstår tills rotsakerna är färdiga.
    3. Lägg över rotsakerna på ett serveringsfat, strö över färsk timjan. Stick in grillpinnar i köttfärsrullarna och lägg dem ovanpå rotsakerna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben