Köttfärsås á la Monika

Serverar: 6 portioner

Supergod!

Ingredienser

  • 800 g mager fläskfärs
  • 2 gula lökar, medelstora
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 2 vitlökar, krossade
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 2 dl mjölk
  • ½ - 3/4 dl Heinz ketchup
  • 4 färska champinjoner, skivade
  • Ca 1 dl krossade tomater
  • ½ tsk fransk senap
  • ½ msk Italy kalvfond
  • 2 msk Heinz hot chilisås
  • 1-2 droppar citron
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • 1-2 tsk strösocker
  • 1-2 krm oregano
  • Soja, efter behag
  • Maizenamjöl, efter behag
  • 2-3 msk smör till stekningen
  • Garnering
  • Persilja, hackad eller klippt
  • Instruktioner

    1. Skiva och hacka lök och paprika. Skiva svampen i små bitar. Bryn smöret i en stor stekgryta. Lägg i de skivade champinjonerna och bryn dem. Lägg i lökhacket och låt det brynas med svampen 2-3 minuter. Lägg i paprikan och låt det få bryna med ytterligare några minuter tills allt är mjukt och glansigt. Lägg upp det på ett fat, medan du bryner köttfärsen.
    2. Lägg i en klick smör och bryn köttfärsen. Smula sönder köttet med en gaffel eller sked under det att du bryner köttet. När köttet börjar få färg så häller du i den färdigstekta grönsaksblandningen. Häll i krossad tomat, ketchup, chilisås, grädde, mjölk, kalvfond, senap, krossad vitlök, citron, salt, peppar, oregano och socker. Rör om väl.
    3. Låt nu allt småputtra i ca 20 minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Strö i lite maizenamjöl om Ni önskar en tjockare sås.
    4. Häll upp såsen i en skål, garnera med hackad eller klippt persilja.
    5. Bjud kokt spagetti eller annan pasta till. Man kan även bjuda potatismos till denna rätt. Även gott med rivna morötter till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben