Köttfärsgratäng med broccoli och Västerbottensost

Serverar: 4-5 portioner

Jättegod gratäng att servera med t.ex ugnstekt potatis.

Ingredienser

  • 500 g broccoli, färsk eller djupfryst
  • 500 g köttfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk oregano
  • 1 krm chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Skär broccolin i små bitar.Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 2-3 min. eller följ anvisningen på förpackningen.Låt rinna av och lägg i en ugnsäker form.
    2. Stek köttfärsen tills den är smulig och fått färg. Krydda med salt, oregano och chilipeppar.
    3. Lägg köttfärsen över broccolin i ett jämt lager. Häll på de krossade tomaterna och strö över Västerbottensosten.
    4. Gratinera i 250° ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben