Köttfärsgratäng med makaroner och grönsaker
Makaroner, grönsaker och köttfärs gratinerade i ugnen blir en perfekt måltid, garanterat populärt hos barnen.
Ingredienser
500 g blandfärs
250 g makaroner
1 tsk salt per liter kokvatten
4 salladslökar
1 röd paprika
2 bifftomater
2 msk olivolja
3 - 4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm starkt paprikapulver
100 g lagrad ost
Instruktioner
- Koka makaronerna knappt färdiga i lättsaltat vatten.
Skölj av dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil.
- Ansa, skölj och skiva löken i tunna ringar. Kärna ur paprikan och tärna fruktköttet fint. Skålla, flå och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet grovt.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen kornig. Skala och pressa vitlöken. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Blanda samman lök, tomathack och den tärnade paprikan med köttfärsen. Låt alltsammans fräsa i ytterligare 5 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj 4 portionsformar lätt med olja. Rör ner de avrunna makaronerna i köttfärsröran och fyll formarna med blandningen. Du kan även använda en stor gratängform men då ska du ha inne den i ugnen 10 minuter till.
- Lägg ett par skivor ost ovanpå och gratinera i ugnen ca 20 minuter tills osten smält ner.
Liknande recept
Kommentarer (0)