Köttfärsgratäng med makaroner och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Makaroner, grönsaker och köttfärs gratinerade i ugnen blir en perfekt måltid, garanterat populärt hos barnen.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 250 g makaroner
  • 1 tsk salt per liter kokvatten
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 2 bifftomater
  • 2 msk olivolja
  • 3 - 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm starkt paprikapulver
  • 100 g lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna knappt färdiga i lättsaltat vatten. Skölj av dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil.
    2. Ansa, skölj och skiva löken i tunna ringar. Kärna ur paprikan och tärna fruktköttet fint. Skålla, flå och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet grovt.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen kornig. Skala och pressa vitlöken. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Blanda samman lök, tomathack och den tärnade paprikan med köttfärsen. Låt alltsammans fräsa i ytterligare 5 minuter.
    4. Värm ugnen till 200 grader. Smörj 4 portionsformar lätt med olja. Rör ner de avrunna makaronerna i köttfärsröran och fyll formarna med blandningen. Du kan även använda en stor gratängform men då ska du ha inne den i ugnen 10 minuter till.
    5. Lägg ett par skivor ost ovanpå och gratinera i ugnen ca 20 minuter tills osten smält ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben