Köttfärsgratäng med sambal oelek

Jättegod

Ingredienser

  • 400 g färs
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 1 kruka timjan
  • 4 dl grädde
  • 1 msk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Skala och hacka rödlöken, skiva paprikan och finhacka timjan. Smält smöret i en panna och stek löken, paprikan och timjan på medelvärme tills de mjuknar. Tillsätt därefter färsen, krydda med salt och peppar och stek färsen färdig. Blanda samman grädde med sambal och häll det över färsröran. Låt det puttra i 5 minuter på spisen och lägg därefter ner det i en ugnsform. Strö över lite riven ost och gratinera i 175 grader i 20 minuter. Servera med ris, tortillachips eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berndt39 25 juli 2010

    Vill se en bild på receptet. Ett recept utan bild är inget vidare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben