Köttfärsgratäng med vitkål och curry

Serverar: 4 portioner

Curry ger en orientalisk smak åt den här förenklade varianten av kålpudding.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • ½ vitkål, ca 700 g
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 morötter
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk fryst hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC. Skala och koka potatisen.
    2. Skala och finhacka den gula löken. Strimla vitkålen fint. Fräs lök och kål i 2 msk smör i ca 10 minuter utan att den tar färg.
    3. Tillsätt curryn och fräs ytterligare 2-3 minuter. Låt kålblandningen svalna.
    4. Blanda nötfärs, ägg, salt och peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 30x20 cm). Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
    5. Skala, strimla eller riv morötterna grovt. Häll över en dressing av färskpressad citronjuice, honung, olivolja och hackad persilja.
    6. Servera gratängen med potatis och morotssallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben