Köttfärskaka med paprika och senap

Serverar: 2-4 portioner

Köttfärskaka fylld med senap och paprika. Lätt att göra och himla gott.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 liten riven gul lök
  • Matfett till formen
  • Fyllning
  • 3 msk senap
  • Ca ½ msk paprikasallad (konserv)
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 10 minuter. Arbeta färsen med salt. Späd med blandningen, färsen ska vara ganska lös. Krydda med peppar och riven lök.
    2. Bred ut hälften av färsen i en smord ugnssäker form. Jämna till ytan och bred ett lager senap över färsen och sedan ett lager paprikasallad. Täck till sist med resterande färs. Grädda i 200 grader cirka 30-40 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
    3. Servera med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben