Köttfärskebab med yoghurtsås i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda kebab som serveras med pitabröd, grönsaker och yoghurtsåsen. Väldigt omtyckta av mina barn och deras kompisar. Ett enkelt sätt att variera köttfärsen till vardags!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 4 pitabröd
  • Till såsen
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ den kallt. Finhacka löken. Rör ut potatismjölet i mjölken. Tillsätt kryddor, lök och färs. Blanda väl. Forma avlånga kebabjärpar ca 8 cm långa och 3 cm tjocka. Stek dem gyllenbruna runt om i smör ca 5 minuter. Servera dem med pitabröd, grönsaker och såsen. Njut!

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben