Serverar: 4 portioner
En gratäng med potatis och köttfärs som klarar sig själv i ugnen. Jätte gott!
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn färsen smulig i lite matfett. Krydda den med salt, peppar, oregano och pressad vitlök. Strimla tomaterna. Ansa och skiva purjolöken. Fräs purjon mjuk i lite matfett. Skala och skiva potatisen. Varva potatis, köttfärs, purjolök, tomater och salt i en smord eldfast form. Strö över riven ost. Vispa samman grädden med mjölk och häll det över gratängen. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter eller tills potatisen är mjuk.
En jättegod rätt. Dock tyckte jag att den var lite saltlös så nästa gång tar jag mer utav den varan. En stark 4:a från mig.
Tack för din bedömning! Ha en trevlig helg Helén
Mycket god och uppskattad rätt blev det här hemma :) Pepprade dock lite mer än vad det står i receptet eftersom vi tycker om lite spicy mat ;)