Köttfärslåda Klang

Serverar: 4 portioner

En gratäng med potatis och köttfärs som klarar sig själv i ugnen. Jätte gott!

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs
  • 1 tsk salt + 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk oregano
  • 8 - 10 st marinerade soltorkade tomater
  • 1 st purjolök
  • 8 - 10 st potatisar
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 2 ½ dl mjölk
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Bryn färsen smulig i lite matfett. Krydda den med salt, peppar, oregano och pressad vitlök. Strimla tomaterna. Ansa och skiva purjolöken. Fräs purjon mjuk i lite matfett. Skala och skiva potatisen. Varva potatis, köttfärs, purjolök, tomater och salt i en smord eldfast form. Strö över riven ost. Vispa samman grädden med mjölk och häll det över gratängen. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter eller tills potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ingemoa 20 oktober 2009

    En jättegod rätt. Dock tyckte jag att den var lite saltlös så nästa gång tar jag mer utav den varan. En stark 4:a från mig.

    halen6966 15 oktober 2010

    Tack för din bedömning! Ha en trevlig helg Helén

    annis70 18 april 2011

    Mycket god och uppskattad rätt blev det här hemma :) Pepprade dock lite mer än vad det står i receptet eftersom vi tycker om lite spicy mat ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben