Köttfärslåda med blomkål

Serverar: 4 portioner

En underbart god låda för blomkålsälskare

Ingredienser

  • 300-400 g köttfärs
  • 1 stort blomkålshuvud (500g)
  • 1 stor gul lök
  • ¾ dl ströbröd
  • 3 dl vatten eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 tsk äkta soja
  • Instruktioner

    Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem halvmjuka i lättsaltat vatten i 5 minuter. Blanda under tiden ströbröd och vatten eller mjölk i en skål. Ha i köttfärsen, hackad (ev smörfräst) lök, ägg och salt samt peppar. Bred ut hälften av färsen i en smord ugnsform, lägg över de förvällda (väl avrunna) blomkålsbitarna och täck med resten av färsen. Jämna till ytan något, pensla över med soja och sätt in det hela i 200 grader ungsvärme i ca 40 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben