Köttfärslimpa av kalkon

Serverar: 4 portioner

För dem som ej äter gris eller nötkött.

Ingredienser

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 klyftor vitlökar
  • 1 äggula
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 8 potatisar
  • 5 morötter
  • Grovsalt
  • Peppar
  • 8 ägg
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop kalkonfärs, paprika, pressad vitlök, ägg och mjöl i en skål. Rör till en jämn färs. Forma färsen till en köttfärslimpa i ett ugnsfast fat.
    2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Skala och riv morötterna. Lägg grönsakerna runt omkring köttfärslimpan i det ugnsfasta fatet. Krydda det hela med salt och peppar.
    3. Rör ihop ägg och vatten i en skål. Häll blandningen över grönsakerna i fatet.
    4. Baka köttfärslimpan i ugnen i 1 timma på 160°C, strö över hackad gräslök eller persilja och servera varmt.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben