Köttfärslimpa Créme Bonjour med Soltorkade Tomater & Worcestersås

Serverar: 10-12 portioner

Créme Bonjour Soltorkade tomater blandat med frysta grönsaker blir en supergod fyllning till köttfärslimpan!

Ingredienser

  • 1 kilo blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk köttfond (jag använde kalvfond)
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 burkar créme bonjour smak av soltorkade tomater
  • 4 dl grönsaksmix (Findus frysta mix med ärtor/morötter/majs/paprika/saltgurka)
  • Champinjoner
  • worcestersås
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken riktigt smått. Bryn den sakta på svag värme i lite smör i stekpanna så den blir genomskinlig. Ställ åt sidan så länge. Blanda ströbrödet med mjölken i en skål, låt stå någon minut. Arbeta ihop färsen med kryddorna, potatismjölet, löken och strödbrödsblandningen. Låt gärna smeten stå i kylskåp en stund. (ca 30min) men det är inte livsnödvändligt!
    2. Blanda ihop grönsaksmix tillsammans med créme bonjour . Forma köttfärssmeten till 3 stora ovala bollar, gör en urgröpt fåra i mitten och fyll rikligt med créme bonjour-blandningen! Vik ihop och släta till limporna med fingrarna med lite kallt vatten.
    3. Lägg upp på plåt och grädda i ugn ca 1timme 175 grader. Gör en skysås med champinjoner & worcestersås och slå över köttfärslimpan före servering.
    4. Servera med grönsaker & kokt potatis! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sandra_b84 28 juli 2009

    Supergott! Har provat med lite olika fyllningar och det blir bra varje gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben