Köttfärslimpa i lergryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

I denna rätt är det ingen mjölk och inga ägg, men den håller ihop iallafall. Jättebra för allergiker

Ingredienser

  • 1½ kg nötfärs
  • 1-2 paket bacon
  • 3-4 stora morötter
  • 3 stora lökar
  • 2 buketter broccoli
  • Salt
  • Peppar
  • Vitlökspulver eller färskpressad vitlöksklyfta
  • Cayennepeppar
  • (Mjukost)
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter. Hacka 1,5 - 2 lökar fint, riv 2 morötter och blanda med färsen. Krydda efter smak och behag.
    2. Klyfta resten av löken ganska stort, gör stavar av morötterna som är kvar, ansa och skär broccolin till mindre buketter.
    3. Lägg färsblandningen i lergrytan och linda baconet runt limpan. Lägg lök, morötter och broccoli ovan på, på med locket och in i ugnen i ca 1,5 timme. Servera med potatis.
    4. Vill man ha mjukost i limpan: Gör på samma sätt, men innan man lindar baconet gör man en avlång krater i limpan och har i osten där, kläm ihop så att limpan blir någotsånär hel, och linda sedan baconet runt. Samma tid i ugnen.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben