Köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En favorit!

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 5 msk ströbröd
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 4-5 soltorkade tomater
  • 1 skiva fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tzatziki
  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 skalad, riven gurka
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vattnet ca 10 min. Blanda ner köttfärsen och ägget. Tillsätt salt, peppar, krossad vitlök och persilja. Skär tomaterna i mindre bitar och feta i lite större bitar. Blanda ner i smeten alt. lägg som en fyllning i limpan. Forma till en eller två limpor i en smord form. Grädda i ugnen 175º i ca 45 min.
    2. Blanda alla ingredienser till tzatzikin och låt stå kallt en stund före servering.
    3. Servera med klyftpotatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Aloe 18 januari 2009

    Det här har verkligen blivit en favorit!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben