Köttfärslimpa med gräddsås

Serverar: 4 portioner

Gott, riktig husmanskost.

Ingredienser

  • ½ paket bacon, 70 g
  • 100 g champinjoner
  • Lite olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g blandfärs
  • 1 msk fransk ljus senap
  • 1 dl crème fraiche
  • Gräddsås
  • Steksky från formen
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 dl grädde
  • Maizenamjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär baconet i strimlor och knaperstek i het panna. Finhacka svampen och fräs den mjuk i lite olja. Salta och peppra. Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna. Forma till en limpa och lägg i en smord brödform. Baka i ugnen ca 40 min.
    2. Sås: Sila ner skyn från formen i en kastrull. Tillsätt buljong och grädden, låt koka, ca 10 min. Red av med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Salta och peppra. Servera köttfärslimpan med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben