Köttfärslimpa är en älskad klassiker, som går att variera på många sätt. Här fylls den med italiensk ricotta, färsk basilika och spänstig broccoli. Köttfärslimpan serveras med en krämig champinjonsås med en touch av rött portvin.
Ingredienser
½ dl havregryn
2 dl mjölk
1 msk kalvfond, koncentrerad
1 ägg
½ gul lök, riven
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
500 g nötfärs
2 msk smör och rapsolja
Fyllning
250 g broccolibuketter
100 g ricotta eller kesella
½ dl färsk basilika, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
Salt
Peppar
Sås
200 g champinjoner, skivade
2 msk smör
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk soja
2 msk rött portvin
Salt
Peppar
Servering
Kokt eller ugnsrostad potatis
Eventuellt lingonsylt