Köttfärspaj med bacon

Serverar: 4-6 portioner

Fantastisk god paj med mycket smak. (Fyllningen kan göras dagen innan.)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3½ dl mjöl
  • 125 g margarin
  • 6 msk vatten
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 500-600 g köttfärs
  • 150 g bacon
  • 100 g skivade champinjoner i burk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 stor gul lök
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 ägg till pensling av pajskalet
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt salt och vatten. Låt vila ½timma i kylen.
    2. Bryn köttfärs. Klipp bacon i smala remsor, hacka löken, pressa vitlöken, i med allt i färsen utom creme fraiche och ost. Puttra under omrörning ca 20 minuter. Rör i creme fraiche, ta av från spisen och låt svalna.
    3. Tryck ut 1/3 av degen mot innerkanten av pajformen. Lägg i färsen och strö över den rivna osten. Kavla ut återstående deg till 3-4 mm tjock platta och sporra ut remsor och lägg i ett rutnät över pajen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader cirka 20 minuter, eller tills pajen har fått fin färg. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    sann67 3 maj 2011

    Gör nästan likadan köttfärspaj. Jag har köttbuljong o färska champinjoner istället o timjan i. Den är kanongod :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben