Köttfärsröra

Passar utmärkt om man vill fylla aubergine och paprika eller att servera med ris, pasta, pizzafyllning mm.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs max 10% fetthalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 ask gula cocktailtomater
  • 1 ask röda cocktailtomater
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 röd lök, finhackad
  • 2 dl finhackad färsk oregano
  • 1 dl rött vin
  • 4 dl grovt rivna morötter
  • 2 dl strimlad savoykål
  • 4 msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Fräs färsen gyllenbrun i oljan. Tillsätt alla tomater, krossade tomater, lök, oregano, vin, morötter, savoykål och kalvfond. Låt röran puttra under lock på medelvärme ca 45 minuter.
    2. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller fyll paprikor genom att skära av locket på dem och fyll med röran.
    3. Tips! Du kan även halvera och gröpa ur auberginer och fylla med röra. Gratinera med mager riven ost på toppen i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben