Passar utmärkt om man vill fylla aubergine och paprika eller att servera med ris, pasta, pizzafyllning mm.
Ingredienser
500 g nötfärs max 10% fetthalt
2 msk olivolja
1 ask gula cocktailtomater
1 ask röda cocktailtomater
1 brk krossade tomater
1 röd lök, finhackad
2 dl finhackad färsk oregano
1 dl rött vin
4 dl grovt rivna morötter
2 dl strimlad savoykål
4 msk kalvfond
Instruktioner
- Fräs färsen gyllenbrun i oljan. Tillsätt alla tomater, krossade tomater, lök, oregano, vin, morötter, savoykål och kalvfond. Låt röran puttra under lock på medelvärme ca 45 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller fyll paprikor genom att skära av locket på dem och fyll med röran.
- Tips!
Du kan även halvera och gröpa ur auberginer och fylla med röra. Gratinera med mager riven ost på toppen i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...