Köttfärsröra från Etiopien

Serverar: 4 portioner

Abisha heter rätten. I Etiopien rör man ner uppvispade ägg i den här köttfärsröran vilket gör den lite fastare i konsistensen och idealisk som fyllning i grönsaker och frukt. Man serverar också den kryddstarka färsen till bröd eller kokt ris. Styrkan bestäms av mängden cayennepeppar.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 2 msk matolja
  • 1 msk smör
  • Salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2-1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 2 ägg
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Lägg tomaterna i kokande vatten i 1/2 minut och sedan i kallt vatten. Dra bort skalen och skär tomaterna i skivor.
    2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Fräs köttfärsen och rör så att den smular sig. Rör i lök och tomater, krydda med salt, chilipulver, cayennepeppar och ingefära.
    3. Låt färsen koka på svag värme i 10 minuter och rör då och då. Vispa äggen och rör ner dem i färsen. Låt allt koka 3–4 minuter till och rör ner persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben