Köttfärsrulle fylld med spenat och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Saftig, italiensk köttfärslimpa pimpad med järnrik spenat och krämig mozzarellaost. Husmanskost i en festlig tappning!

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs
  • 250 g nötfärs
  • 200 g färsk bladspenat eller avrunnen fryst spenat
  • 1 msk smör
  • ½ msk olivolja
  • 4 skivor formbröd
  • 1 dl mjölk
  • 250 g mozzarellaost
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 medelstora potatisar, skalade och skurna i tunna skivor
  • 1½ msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Värm upp smör i en stekpanna, lägg i spenaten och fräs den i ett par minuter. Salta och peppra. Doppa snabbt ner brödskivorna i mjölk. Ta genast upp skivorna och skär dem i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar.
    3. Lägg de båda färssorterna i en skål. Tillsätt ägg, bröd och riven parmesan, salt och peppar. Blanda samman till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord ugnsform. Fördela spenat och mozzarella på färsen och forma den runt om fyllningen.
    4. För att fyllningen inte ska rinna ut vid ugnsstekningen, se till att den är helt täckt av köttsmeten. Stek köttfärsrullen mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
    5. Medan köttrullen steks: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg ner potatisskivorna i panna, strö över rosmarin och lite salt och peppar. Stek på låg värme i ca 15 minuter. Vänd om med en stekspade då och då.
    6. Servera köttfärsrullen med potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben