Köttfärsrulle med paprika

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 25 minuter

Köttfärs kan man variera i det oändliga. Här bakar vi in den i en deg.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk senap
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika, finskuren
  • 2 dl riven ost
  • Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 msk olja och
  • 2 dl vatten
  • Till pensling
  • Uppvispat ägg
  • Ev lite gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken, fräs den med färsen. Blanda i övriga ingredienser, avsluta med osten. Låt kallna.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner oljan och arbeta in vattnet. Kavla ut degen (använd inget bakbord som kan ta åt sig färg - färgen från gurkmejan kan vara svår att få bort) til en platta 30x40 cm.
    3. Lägg den kalla färsröran på mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg, vik ihop och lägg med skarven ner på smord plåt. Pensla med ägg och ev gurkmeja och grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
    4. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben