Köttfärssås anorlunda.

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Med smak av alla kryddor ger den en mer smak känsla. Mina barn älskar min köttfärs sås.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs/köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor röd eller gul paprika
  • 4 - 5 fefferoni
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • 1 msk stark senap
  • 1 msk sweet chili sås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tetra krossade tomater med vitlök
  • 1 msk oregano
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. hackka lök paprika feferoni. Stek lök så den blir glansig i lite smör. lägg i färsen låt fräsa med tills allt blivit stekt. Häll på alla kryddor, senap och sweet chilin. Smula över buljongen och häll på tomat krosset och vattnet. Låt detta puttra samman ca 30 minuter på svag värme. Häll i paprika och feferoni och låt det sedan stå på ettan i ca 1 timma. Då kommer alla kryddor till sin rätt.
    2. Servera med spagetti

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnieValt 17 augusti 2011

    En mycket god och kryddigare variant på en gammal klassiker. Full pott från oss och jag gjorde en dubbel sats och tänker använda resten i en lasagne, tror att det blir en höjdare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben