Köttfärssås med ajvar relish och sambalkryddad haricot verts

Serverar: 4 portioner

Hoppa över sambal och välj en mild variant av ajvar relish. Haricot verts kan bytas ut mot vanliga gröna ärter. En god och snabb variant.

Ingredienser

  • 300 g köttfärs, mager
  • 1,5 st gullök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk mjukost, typ grevé, 9 %
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk Ajvar Relish
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl laga lätt, mager matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 st buljongtärning, (ex grönsaksbuljong)
  • 300 g pasta, (ex pasta penne)
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1,5 dl majskorn
  • 150 g haricots verts
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken. Stek köttfärsen tillsammans med löken utan fett i en teflonpanna. Krydda med lite salt och en aning peppar.
    2. Skär paprikan i bitar. Tillsätt mjukost, tomatpuré, ajvar relish, sambal, laga lätt, vatten, buljongtärning och paprikabitar. Låt koka 10 minuter. Tillsätt haricot verts och majs. Låt koka några minuter till.
    3. Servera penne med köttfärssåsen. Dekorera med färsk örtkrydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    camsme 5 september 2008

    Låter smaskens ska genast prova!

    Lee 8 januari 2009

    Man kan skippa grönsakerna och du har den absolut godaste köttförssåsen av alla, tycker jag!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben