Köttfärssås med blåmögelost

Serverar: 4-6 portioner

En god köttfärssås med mycket smak som passar som pizzafyllning, men är även god som vanlig färssås

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk matfett
  • 500 g köttfärs
  • salt
  • peppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1-2 msk vetemjöl
  • ca 1 dl vatten
  • 1-2 dl mjölk
  • några droppar tabasco
  • blåmögelost (aura) efter behag
  • Instruktioner

    Stek löken i matfett, stek färsen, salta, peppra. Sätt i tomatpuré, blanda. Sedan ska vetemjölet tillsättas. Späd först med vatten och häll sedan i mjölken och några droppar tabasco. Tillsättmögelosten och låt det puttra tills osten smält. Blandningen ska vara ganska tjock. Om det ska bli pizzafyllning så tillsätt bara mer vetemjöl. Sedan är det bara att slänga blandingen på pizzan, gärna tjockt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben