Köttfärssås och spaghetti i all ära men det är även gott med bovete - och nyttigt är det!
Ingredienser
500 g nötfärs
1 msk olivolja
100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 tsk torkad oregano
2 lagerblad
3 dl helt bovete
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
- Tillsätt vin, vatten, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen och servera till köttfärssåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...