Köttfärssås med bovete

Serverar: 4 portioner

Köttfärssås och spaghetti i all ära men det är även gott med bovete - och nyttigt är det!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fintärnad eller grovriven rotselleri
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 3 dl helt bovete
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den blivit brun och smulig. Tillsätt rotselleri, lök och vitlök. Stek några minuter till.
    2. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning, oregano och lagerblad. Låt småputtra 10-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen och servera till köttfärssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben