Köttfärssås med champinjoner, vitlök och piri piri
Serverar: 4 portioner
En annorlunda pastasås som funkar både till vardags och som bjudrätt.
Ingredienser
400 g köttfärs
1-2 gula lökar
Ca 300 g färska champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
2-4 hela torkade piri piri
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Instruktioner
Hacka löken och skiva/hacka champinjonerna.
Fräs köttfärsen och champinjonerna i omgångar och lägg över i en gryta där du samtidigt fräst löken i lite olja. Se till att champinjonerna inte får fräsa på för hög värme för då blir de inte goda. Längre tid på låg värme så att de vätskar sig är bättre. De är färdiga när vätskan börjar koka bort.
Häll grädden i grytan och tillsätt pressad vitlök och pulveriserad piri piri (går bra att mosa i ett glas med en sked om man inte har en mortel). Koka upp och smaka av med salt och peppar.