Köttfärssås med champinjoner, vitlök och piri piri

Serverar: 4 portioner

En annorlunda pastasås som funkar både till vardags och som bjudrätt.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1-2 gula lökar
  • Ca 300 g färska champinjoner
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-4 hela torkade piri piri
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skiva/hacka champinjonerna.
    2. Fräs köttfärsen och champinjonerna i omgångar och lägg över i en gryta där du samtidigt fräst löken i lite olja. Se till att champinjonerna inte får fräsa på för hög värme för då blir de inte goda. Längre tid på låg värme så att de vätskar sig är bättre. De är färdiga när vätskan börjar koka bort.
    3. Häll grädden i grytan och tillsätt pressad vitlök och pulveriserad piri piri (går bra att mosa i ett glas med en sked om man inte har en mortel). Koka upp och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med pasta, gärna bandspagetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben