köttfärssås med fond

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och massor med fonder från bong touch of taste som gör smaken

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs eller nöt
  • smör
  • olja
  • 2 medelstor gul lök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 3 msk tomatpure
  • 3 dl rödvin
  • 3 msk örtkryddor provencale findus
  • 3 dl grovriven morot
  • 2 krm paprikakrydda
  • 1,5 krm chilikrydda
  • 1/2 dl socker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk viltfond
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk ekologisk köttfond
  • 1 msk brynt charlottenlök fond
  • 1 msk kantarellfond
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk soya
  • ca 4-5 dl vatten
  • grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och stek den mjuk. Bryn köttfärsen i lite olja och smör och lägg allt i en stor gryta med lock. Tillsätt resten av ingredienserna i grytan och puttra under lock ca 30 och rör om då och då och smaka av med svartpeppar på slutet
    2. Servera till pasta eller ris, potatis med riven ost på

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben