Köttfärssås provençal

Serverar: 4-5 portioner

Rik och fyllig smak utan att vara särskilt fet.

Ingredienser

  • 400-500 g köttfärs
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kidney beans
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 75 g fetaost
  • 3 msk mjöl + mjölk att röra ut med
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen och lägg den åt sidan. Hacka löken. Stek den hastigt i ganska varm panna. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med någon minut. Blanda ner köttfärsen.
    2. Tillsätt krossade tomater, bönor och kycklingfond. Koka upp. Tillsätt vinäger och samtlig kryddor. Smula i osten och rör tills den smält. Koka 15 minuter.
    3. Rör ut mjölet i lite mjölk. Rör ner i pannan och låt koka upp igen.
    4. Ta av från värmen. Hacka persiljan och rör ner. Servera gärna på ris, men pasta eller potatis går också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben