Köttfärssås robust

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mustig god variant med smak av kryddpeppar, mandarinskal och lagerblad.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 3 msk kalvfond
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn, mortlade
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rött vin
  • 0,6 liter vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Skalet av 1 mandarin, satsumas
  • 2 msk olivolja
  • maizena redning
  • Instruktioner

    1. Bryn den hackade löken i olivolja och lägg över i en traktörpanna, stek sedan färsen och blanda ner med löken. Häll över de passerade tomaterna med vattnet, fonden, vinet, vitlöken, mandarinskalen samt tomatpurén och krydda med kryddorna.
    2. Låt puttra i ca 40 minuter och smaka av så du tycker kryddningen är ok.
    3. Låt gärna stå och ta smak till nästa dag då kan du ta bort skalen. Det här blir en god lite höstig köttfärssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 5 oktober 2009

    Hej idag blev det spagetti och köttfärssås farligt gott kommer att göra om den 5 poäng är den värd monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben